Sastojci:
- 450 g Friglo čorba originalna panonska
- 150 g pilećeg filea
- 50 g rezanaca za supu
- 1 glavica crnog luka
- so
- mleveni crni biber
- suncokretovo ulje
- 1 žumance
- 50 g kisele pavlake
- peršunov list
- 1,2 l vode
Način pripreme:
U šerpi za kuvanje, na srednje-jakoj temperaturi, na malo ulja izdinstati crni luk i pileći file isečene na kockice, sve dok namirnice ne dobiju žuto-staklastu boju. Posoliti luk i piletinu pa dodati Friglo povrće za panonsku čorbu. Dobro promešati i naliti namirnice vodom. Kuvati čorbu od 10 do 15 minuta.
Nakon toga dodati rezance za supu i umešati umućeno žumance sa kiselom pavlakom. Začiniti čorbu biberom te je kuvati još 2-3 minuta pa ostaviti van grejnog tela 5 minuta da se “stiša”. Pri serviranju čorbu začiniti sitno iseckanim peršunovim listom.