Friglo pite

Kompanija FRIGLO lansirala je novi proizvod napravljen po jedinstvenoj recepturi koja vodi poreklo sa mesta gde se susreću civilizacije i gastronomska nasleđa Evrope i Azije. Su Boregi u doslovnom prevodu sa turskog jezika znači - “vodeni burek”, a to neobično ime dobio je zbog kora koje se, posle kuvanja u ključaloj vodi, ručno nadevaju i peku na otvorenom plamenu.

Posle više od godinu dana razvijanja tehnološkog procesa koji je imao za cilj da se izvorni Su Boregi recept u potpunosti sačuva, FRIGLO tržištu predstavlja četiri vrste ručno rađenih gotovih domaćih pita: FRIGLO pita sa 100% junećim mesom, FRIGLO pita sa dve vrste sira, FRIGLO pita sa krompirom u kockicama i FRIGLO pita sa seckanim listom spanaća

FRIGLO domaće pite napravljene su od najkvalitetnijih sastojaka poreklom iz Srbije, isključivo od proverenih, sertifikovanih dobavljača. U osnovi testa je brašno sa vojvođanskih žitnica, a za nadeve se koristi povrće koje zri na plodnim banatskim oranicama. Juneće meso dobija se, takođe, iz ovdašnjih farmi, dok svež sir stiže direktno sa Kopaonika.

Nakon samo 10-15 minuta zagrevanja u rerni na 180 stepeni, FRIGLO pite obradovaće bogatim ukusom i hrskavom koricom nepca čak i onih najprobirljivijih ljubitelja hrane. Oni manje strpljivi dobiće sličan efekat ukoliko pite zagrevaju tri do pet minuta u mikrotalasnoj rerni ili pet do sedam minuta na vrućem tiganju.

Uz šolju jogurta ovi tradicionalni delikatesi mogu biti posluženi kao predjelo ili doručak, a sa rukolom i čeri paradajzom i uz čašu kvalitetnog crvenog vina biće sjajan izbor za ručak ili večeru. Stigli su vam iznenadni gosti - da, ove pite osvetlaće obraz i vrhunskim domaćicama bez mnogo truda.

Jedinstven tehnološki proces konzervacije inertnim gasom i specijalno pakovanje omogućavaju da FRIGLO ručno rađene pite sačuvaju ukus i ostanu sveže čak 100 dana uz čuvanje na temperaturi između četiri i osam stepeni iznad nule.

FRIGLO ručno rađene domaće pite mogu se naći u pakovanjima od po 600 grama podeljene u četiri jednake porcije.