Uveli smo standarde koji garantuju dobru praksu

GlobalGap

GlobalGAP je standard koji se odnosi na proizvodnju primarnih poljoprivrednih proizvoda i aktivnosti koje slede nakon berbe, a cilj mu je uspostavljanje dobre poljoprivredne prakse širom sveta. Ovaj standard se koristi pre proizvodnje za procese koji ulaze u proizvodnju (poput stočne hrane ili sadnica), kao i za se sve radne aktivnosti na proizvodnji sve dok finalni proizvod ne napusti fabriku. Namena mu je da pruži garanciju maloprodaji i potrošačima da su preduzete sve mere i kontrole da bi proizvod bio bezbedan po zdravlje potrošača.

Svi naši kooperanti su sertifikaciju za ovaj standard obnovili 29.10.2018. godine.

Više o ovom standardu možete pročitati ovde: http://haccp.rs/gap-globalgap/

IFS 

IFS predstavlja standard kvaliteta i standard za bezbednost hrane u jednom, razvijen kako bi proverio kompetentnost proizvođača hrane u pogledu bezbednosti i kvaliteta hrane uz pomoć jednog standarda.

IFS je danas široko primenjen svetski standard kontrole bezbednosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača. Ovi, najviši standardi hrane, zasnivaju se na principu sledljivosti - mogućnosti da se u svakom trenutku na putu od primarnog proizvođača do krajnjeg korisnika „isprati“ ispravnost i kvalitet proizvoda u svakoj fazi proizvodnje i distribucije. IFS nam je pružio mogućnost da steknemo poverenje potrošača i osiguramo njihovu zaštitu proizvodeći bezbedne i kvalitetne proizvode, a omogućava nam i da poboljšamo troškovnu efikasnost u lancu proizvodnje i prometa hrane.

Ovaj sertifikat smo obnovili 17.08.2018. godine.

Više o ovom standardu možete pročitati ovde: http://haccp.rs/ifs-international-food-standard/

BRC

BRC je standard razvijen 1998. godine od strane vodećeg udruženja trgovaca u Velikoj Britaniji - British Retail Consortium (BRC). Standard je razvijen da pomogne maloprodaji pri ispunjavanju zakonskih obaveza i zaštiti klijenata (potrošača), kao osnova za ocenjivanje kompanija koje isporučuju brendirane prehrambene proizvode. Danas je ovaj standard prihvaćen širom sveta od strane mnogih kompanija, čak i onih koje nisu u industriji hrane, kao osnova za procenu dobavljača i robe koja se prodaje pod privatnim robnim markama.

Standard zahteva usvajanje i primenu HACCP principa, uspostavljanje dokumentovanog sistema upravljanja kvalitetom, kao i primenu standarda za kontrolu fabričkog okruženja, proizvoda, procedura i osoblja.

Ovaj sertifikat smo stekli 3.08.2018. godine.

Više o ovom standardu možete pročitati ovde: https://www.brcglobalstandards.com/