Sastojci
- 400 g Friglo mladog graška
- 1 manji čen belog luka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika začina po želji (rukole, peršuna ili sveže nane)
- 1 šoljica pečenih badema
- 2-3 kašike limunovog soka
- himalajska so
- 750 ml vode
Priprema
Kuvajte Friglo mladi grašak oko 3 minuta u blago posoljenoj, proključaloj vodi (750ml). Ocedite, ohladite vodom sa česme i ponovo ocedite. Prebacite ga u blender (možete koristiti i štapni mikser ) dodajte stišnjeni beli luk, maslinovo ulje, sok od limuna, začin po želji i pečene bademe. Pesto mora biti kremast i bez većih komadića. Za željenu gustinu, koristite vodu u kojoj se kuvao grašak.
Posluživanje
Dobijeni pesto prebacite u činiju za serviranje i pospite sa par iseckanih pečenih badema. Servirajte uz testeninu, tortilje, prepečeni hleb ili galete od pirinča.
Friglo Vam želi prijatan obrok!