Pesto od graška

Sastojci

  • 400 g Friglo mladog graška
  • 1 manji čen belog luka 
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika začina po želji (rukole, peršuna ili sveže nane)
  • 1 šoljica pečenih badema
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • himalajska so
  • 750 ml vode

Priprema 

Kuvajte Friglo mladi grašak oko 3 minuta u blago posoljenoj, proključaloj vodi (750ml). Ocedite, ohladite vodom sa česme i ponovo ocedite. Prebacite ga u blender (možete koristiti i štapni mikser ) dodajte stišnjeni beli luk, maslinovo ulje, sok od limuna, začin po želji i pečene bademe. Pesto mora biti kremast i bez većih komadića. Za željenu gustinu, koristite vodu u kojoj se kuvao grašak.   

Posluživanje

Dobijeni pesto prebacite u činiju za serviranje i pospite sa par iseckanih pečenih badema. Servirajte uz testeninu, tortilje, prepečeni hleb ili galete od pirinča. 

Friglo Vam želi prijatan obrok!