Sastojci
- glavica mladog ili crnog luka
- 400 g FRIGLO Spanaća u briketima
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 krompira srednje veličine
- 2-3 šargarepe
- čen belog luka (može i ne mora)
- manji koren peršuna
- so i biber po ukusu
- sušeno povrće
Priprema
Na blagoj temperaturi prodinstati na maslinovom ulju glavicu mladog ili crnog luka. Posle nekoliko minuta dodati sitno iseckanu šargarepu, koren peršuna i beli luk, pa još malo dinstati i ukoliko je potrebno dodati malo mlake vode. Sipajte oko 1l vode i stavite kompir iseckan na kockice (da bi se što pre skuvao). Kada čorba provri dodajte Friglo spanać u briketima i začinite čorbu po ukusu. Na laganoj temperaturi kuvati 3-4 minuta i sklonite sa ringle. Čorbu izmiksati štapnim mikserom ili prebaciti u blender pa izblendirati do kremaste teksture. Po želji možete dodati malo biljne pavlake.
Posluživanje
Ova zdrava čorbica može se jesti topla il hladna. Idealna je za decu, vegetarijance i sve one koji su poklonici zdravog načina ishrane.
Friglo Vam želi prijatan obrok!