Sastojci
- ½ kg tankih kora za pitu
- 500 gr smrznutog Friglo spanaća
- 1 vezica peršuna
- 1 veći crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 dcl maslinovog ulja
- 300 gr feta sira
- 4 jaja
- 2 do 3 kašike mleka
- 2 kašičice seckane mirođije
- 1 kašičica sveže iseckane nane
- biber i so po ukusu
Priprema
Friglo spanać odmrznite, pa ga blanširajte. Zatim ga dobro ocedite i sitno iseckajte. Umutite jaja, izmrvite sir, sitno iseckajte beli i crni luk. Sve to pomešajte sa spanaćem. Dodajte so, biber, i ostale začine i 2 kašike maslinovog ulja. Promešajte varjačom kako bi se sastojci ravnomerno sjedinili. Rernu ugrejte na 180C. Uzmite pleh i na dno pleha ređajte jednu po jednu koru, tako što svaku koru premažete sa malo ulja. Na ovaj način poređajte polovinu kora iz pakovanja. Kada potrošite pola pakovanja, uzmite fil i preko kora rasporedite ceo fil, pa zatim ređajte i rasporedite na isti način ostatak kora (svaku premažite uljem). Krajeve kora uvrnite ka unutra, premažite uljem, a poslednju koru premažite uljem i poprskajte sa malo vode. Pecite u rerni oko sat vremena, dok lepo ne porumeni i zamiriše.
Posluživanje
Pitu ohladite pre sečenja i poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.
Friglo vam želi prijatan obrok!