Čorba od povrća sa pavlakom

Sastojci

 

  • 450 g grama Friglo zlatne mešavine
  • 1 paprika
  • 1/2 tikvice
  •  2 krompira
  •  1/2 paškanata
  •  1 komadić celera
  •  1 glavica crnog luka (crvenog, praziluk, mladi luk…)
  •  3-5 čena belog luka
  •  So i suvi začini po ukusu
  •  1 čaša biljne pavlake
  •  1 jaje
  •  3 kašike maslinovog ulja

 

Priprema

Sitno iseckajte svo povrće. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, sipajte 1 litar vode, dodajte prethodno sitno isečeno povrće i pakovanje Friglo zlatne mešavine. Kuvajte 20 minuta na umerenoj temperaturi. Možete dodati i manje ili više vode, zavisno od toga koliko želite da bude gusta.
Dodajte ulje so i začine po ukusu, ubacite lovorov list. Posebno umutite pavlaku i jaje, pa brzo sipajte u čorbu uz mešanje da se ravnomerno umeša u čorbu. Promešajte i kuvajte još 5 minuta. U čorbu možete dodati i sitna rezanca za supu, koja ste odvojeno skuvali. Sklonite sa ringle i poslužite dok je topla.

Poluživanje

Najbolje je poslužiti toplu. Može se servirati uz prepečeni hleb ili galete od pirinča. 

Friglo Vam želi prijatan obrok!