
Sastojci
- 450 g grama Friglo zlatne mešavine
- 1 paprika
- 1/2 tikvice
- 2 krompira
- 1/2 paškanata
- 1 komadić celera
- 1 glavica crnog luka (crvenog, praziluk, mladi luk…)
- 3-5 čena belog luka
- So i suvi začini po ukusu
- 1 čaša biljne pavlake
- 1 jaje
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema
Sitno iseckajte svo povrće. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, sipajte 1 litar vode, dodajte prethodno sitno isečeno povrće i pakovanje Friglo zlatne mešavine. Kuvajte 20 minuta na umerenoj temperaturi. Možete dodati manje ili više vode, zavisno od toga koliko želite da bude gusta. Dodajte ulje so i začine po ukusu, ubacite lovorov list. Posebno umutite pavlaku i jaje, pa brzo sipajte u čorbu uz mešanje da se ravnomerno umeša u čorbu. Promešajte i kuvajte još 5 minuta. U čorbu možete dodati i sitna rezanca za supu, koja ste odvojeno skuvali. Sklonite sa ringle i poslužite dok je topla.
Poluživanje
Najbolje je poslužiti toplu. Može se servirati uz prepečeni hleb ili galete od pirinča.
Friglo Vam želi prijatan obrok!