Čorba od povrća sa pavlakom

Sastojci

  • 450 g grama Friglo zlatne mešavine
  • 1 paprika
  • 1/2 tikvice
  •  2 krompira
  •  1/2 paškanata
  •  1 komadić celera
  •  1 glavica crnog luka (crvenog, praziluk, mladi luk…)
  •  3-5 čena belog luka
  •  So i suvi začini po ukusu
  •  1 čaša biljne pavlake
  •  1 jaje
  •  3 kašike maslinovog ulja

 

Priprema

Sitno iseckajte svo povrće. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, sipajte 1 litar vode, dodajte prethodno sitno isečeno povrće i pakovanje Friglo zlatne mešavine. Kuvajte 20 minuta na umerenoj temperaturi. Možete dodati manje ili više vode, zavisno od toga koliko želite da bude gusta. Dodajte ulje so i začine po ukusu, ubacite lovorov list. Posebno umutite pavlaku i jaje, pa brzo sipajte u čorbu uz mešanje da se ravnomerno umeša u čorbu. Promešajte i kuvajte još 5 minuta. U čorbu možete dodati i sitna rezanca za supu, koja ste odvojeno skuvali. Sklonite sa ringle i poslužite dok je topla.

Poluživanje

Najbolje je poslužiti toplu. Može se servirati uz prepečeni hleb ili galete od pirinča. 

Friglo Vam želi prijatan obrok!
 

Naša ponuda

Saznajte više o fabrici za preradu povrća „Friglo“, prvoj takve vrste u Evropi, i upoznajte se sa našim asortimanom i standardima koje naši proizvodi ispunjavaju.

Osnovno Povrće Mešavine Povrća Zamrznuto Voće

Grašak
Grašak
400 g i 900g
Kukuruz šećerac
Kukuruz šećerac
400 g i 900g
Zelena boranija
Zelena boranija
400 g i 900g
Žuta boranija
Žuta boranija
400 g i 900g
Brokoli
Brokoli
400 g i 900g
Spanać
Spanać
400 g i 900g
Karfiol
Karfiol
900g
Kraljevska mešavina
Kraljevska mešavina
400 g i 900g
Đuveč
Đuveč
400 g i 900g
Zlatna mešavina
Zlatna mešavina
400 g i 900g