Potaž od graška

Sastojci

 

  • 400 gr Friglo mladog graška
  •  1 glavica crnog luka (crvenog, praziluk, mladi luk…)
  •  1/2 čena belog luka
  •  1 manja šargarepa
  • 1 manji krompir
  •  Suvi začini po ukusu
  •  1 čaša neutralne ili biljne pavlake
  •  1 kašika maslinovog ulja - po ukusu može i više
  • So - po ukusu
  • Biber - po ukusu

 

Priprema

Sitno iseckajte povrće. Propržite crni i beli luk,  dodajte sitno isckanu šargarepu, krompir i dinstajte desetak minuta. Dodajte 1 l vode, možete dodati i manje ili više vode, zavisno od toga koliko želite da potaž bude gust. Dodajte so, biber, suve začine po ukusu i pakovanje Friglo mladog graška, pa kuvajte još 15 min. Zatim, štapnim mikserom sve usitnite, dodajte pavlaku, i vratite na vatru da sve još kratko provri.

Poluživanje

Najbolje je poslužiti toplu. Može se servirati uz prepečeni hleb ili galete od pirinča. 

Friglo Vam želi prijatan obrok!