Sastojci
- 500 gr Friglo zelene boranije
- 1 veći plavi patlidžan
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- nekoliko listova bosiljka (po ukusu)
- 1 - 2 čena belog luka (po ukusu)
- 1 - 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike pečenog susama
- so i biber po ukusu
- malo aleve paprike (slatka ili ljuta, po ukusu)
- pola limuna
Priprema
Na kolutiće iseckati luk i šargarepu, pa prodinstati na maslinovom ulju. Dodati sitno iseckan patlidžan (koji ste prethodno posolili, poprskali sa malo limuna i ostavili da odstoji kako bi iz njega izašla gorčina), pa sve zajedno prodinstati još malo. Zatim, dodajte 500 gr Friglo zelene boranije, sitno iseckan beli luk, bosiljak, so, biber i alevu papriku. Dinstajte sve zajedno još nekoliko minuta. Dodati 1dl vode i kuvati na blagoj temperturi, dok boranija ne omekša. Vodite računa da boranija bude kuvana, ali ne sme da se prekuva kako se ne bi raspadala. Na kraju, kada voda skoro ispari, dodajte pečeni susam i dobro sve umešajte.
Posluživanje
Ovo jelo najbolje je poslužiti toplo. Servirajte uz lanene pločice, tortilje, prepečeni hleb ili galete od pirinča.
Friglo Vam želi prijatan obrok!