Sastojci
za 4 osobe
- 1 komad pilećeg belog mesa
- 2 struka mladog crnog luka
- 1 struk mladog belog luka
- 1 kesu Friglo Originalni gurmanski Đuveč
- 1 tikvica
- 1 zelena paprika
- 8-10 mladih krompirića
- 1,5 šoljica pirinča
- seckani peršun
- so, vegeta, biber
- 2 kašičice aleve paprike
- list lovora
- ulje
Priprema
Prvo propržite luk na ulju, zatim dodajte meso i pržite još malo dok meso ne pobeli. Dodajte alevu papriku i sve dobro promešajte pa dodajte Friglo Originalni gurmanski Đuveč krompiriće i tikvice, zelenu papriku, nalijte čašom vode, jer je važno da bude sočak, promešajte i poklopite.
Krčkajte na tihoj vatri kratko, a zatim dodajte i pirinač, posolite, začinete po ukusu, dolijte još vode i ponovo poklopite i ostavite da se krčka. Kada je gotov, servirajte ga uz sezonsku salatu.