Prolećni đuveč

Sastojci

za 4 osobe

  • 1 komad pilećeg belog mesa
  • 2 struka mladog crnog luka
  • 1 struk mladog belog luka
  • 1 kesu  Friglo Originalni gurmanski Đuveč
  • 1 tikvica
  • 1 zelena paprika
  • 8-10 mladih krompirića
  • 1,5 šoljica pirinča
  • seckani peršun
  • so, vegeta, biber
  • 2 kašičice aleve paprike
  • list lovora
  • ulje

 

Priprema

Prvo propržite luk na ulju, zatim dodajte meso i pržite još malo dok meso ne pobeli. Dodajte alevu papriku i sve dobro promešajte pa dodajte Friglo Originalni gurmanski Đuveč krompiriće i tikvice, zelenu papriku, nalijte čašom vode, jer je važno da bude sočak,  promešajte i poklopite.

Krčkajte na tihoj vatri kratko, a zatim dodajte i pirinač, posolite, začinete po ukusu, dolijte još vode i ponovo poklopite i ostavite da se krčka. Kada je gotov, servirajte ga uz sezonsku salatu.