Sastojci
za 4 osobe
- 1 komad pilećeg belog mesa
- 2 struka mladog crnog luka
- 1 struk mladog belog luka
- 1 kesu Friglo Originalni gurmanski Đuveč
- 1 tikvica
- 1 zelena paprika
- 8-10 mladih krompirića
- 1,5 šoljica pirinča
- seckani peršun
- so, vegeta, biber
- 2 kašičice aleve paprike
- list lovora
- ulje
Priprema
Na ulju prvo propržite luk , zatim dodajte meso i pržite još malo dok meso ne pobeli. Dodajte alevu papriku i sve dobro promešajte, pa dodajte Friglo Originalni gurmanski Đuveč , krompiriće, tikvice, zelenu papriku. Nalijte čašom vode, jer je važno da bude sočno, promešajte i poklopite.
Krčkajte na tihoj vatri kratko, a zatim dodajte i pirinač. Posolite, začinite prema ukusu, dolijte još malo vode, ponovo poklopite i ostavite da se krčka. Kada je gotov, servirajte đuveč uz sezonsku salatu.
Friglo Vam želi prijatan obrok!