Zdrava verzija panna cotte

Sastojci

Za panna cottu:

  • 300ml mleka po izboru (kravlje, kokosovo, bademovo ili bilo koje drugo biljno mleko)
  • par kapi ekstrakta vanile (može i ne mora)
  • 2-3 kašike meda, kokosovog šećera, stevije ili nekog drugog zasladjivača (po ukusu)
  • pola kesice želatina ili 2 kašike agar agara u prahu
  • kašika kokosovog brašna (može i ne mora)

 Za preliv:

  • 300g zamrznutih Friglo malina ili zamrznutih Friglo jagoda (može i pola-pola)
  • 100 ml vode
  • 1 kašika meda, kokosovog šećera, stevije (ili nekog drugog zasladjivača)
  • 30gr gustina ili 2 kašike agar agara u prahu

Priprema:

Panna Cotta

Zagrejte mleko dok ne bude toplo, pa polako dodajte sastojke uz konstantno mešanje. Mešati dok se sve lepo ne sjedini. Dobijenu smesu ostavite da se malo prohladi, pa sipajte u za to već pripremljene činije. Ostavite na 1-2 sata u frižider da se sve lepo ohladi i stegne.

Preliv

U šerpu stavite Friglo zamrznute maline ili Friglo zamrznute jagode (može i pola-pola), sačekajte da se malo otope, pa dodajte zasladjivač po želji i gustin, odnosno agar agar. Kada se sve sjedini, ostavite da se malo prohladi.

Posluživanje

Ovaj ukusni kolač možete poslužiti na dva načina.  Ukoliko volite hladne kolače, kad se panna cotta stvrdne, dodajte preliv i vratite u frižider na sat vremena. Ako volite toplo hladne kolače, kada se panna cotta stegne, prelite je toplim prelivom.

Friglo Vam želi prijatan obrok!