Sastojci
Za panna cottu:
- 300 ml mleka po izboru (kravlje, kokosovo, bademovo ili bilo koje drugo biljno mleko)
- par kapi ekstrakta vanile (može i ne mora)
- 2-3 kašike meda, kokosovog šećera, stevije ili nekog drugog zaslađivača (po ukusu)
- pola kesice želatina ili 2 kašike agar agara u prahu
- kašika kokosovog brašna (može i ne mora)
Za preliv:
- 300 gr zamrznutih Friglo malina ili zamrznutih Friglo jagoda (može i pola-pola)
- 100 ml vode
- 1 kašika meda, kokosovog šećera, stevije (ili nekog drugog zaslađivača)
- 30 gr gustina ili 2 kašike agar agara u prahu
Priprema:
Panna Cotta
Zagrejte mleko dok ne bude toplo, pa polako dodajte sastojke uz konstantno mešanje. Mešati dok se sve lepo ne sjedini. Dobijenu smesu ostavite da se malo prohladi, pa sipajte u za to već pripremljene činije. Ostavite na 1-2 sata u frižider da se sve lepo ohladi i stegne.
Preliv
U šerpu stavite Friglo zamrznute maline ili Friglo zamrznute jagode (može i pola-pola), sačekajte da se malo otope, pa dodajte zaslađivač po želji i gustin, odnosno agar agar. Kada se sve sjedini, ostavite da se malo prohladi.
Posluživanje
Ovaj ukusni kolač možete poslužiti na dva načina. Ukoliko volite hladne kolače, kad se panna cotta stvrdne, dodajte preliv i vratite u frižider na sat vremena. Ako volite toplo hladne kolače, kada se panna cotta stegne, prelite je toplim prelivom.
Friglo Vam želi prijatan obrok!