Sastojci
- glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 sveža šargarepa
- 3 kašike maslinovog ulja
- 450 gr FRIGLO Kraljevske mešavine povrća
- so
- biber
- peršunov list, svež ili sušen
- sušeno povrće ili začin c
Priprema
Na blagoj temperaturi prodinstati na maslinovom ulju glavicu crnog luka i svežu šargarepu. Kada luk i šargarepa omekšaju dodati 450 gr FRIGLO Kraljevske mešavine povrća, čen sitno iseckan čen belog luka i 1,5 l vode. Pošto voda provri, dodati so, biber i sušeno povrće po ukusu. Na laganoj temperaturi kuvati najviše 5 - 7 minuta, kako se povrće ne bi prekuvalo. Na kraju dodati sitno iseckan peršun.
Posluživanje
Najbolje je poslužiti toplu. Ova lagana čorba savršena je za decu, vegetarijance i sve one koji su poklonici zdravog načina ishrane.
Friglo Vam želi prijatan obrok!