Potaž od kukuruza

Sastojci

  • glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 450 g FRIGLO kukuruza
  • so
  • biber
  • pola kašičice kurkume (može i ne mora)
  • sušeno povrće ili začin c
  • kašičica aleve paprike (slatke ili ljute u zavisnosti od ukusa)
  • peršunov list (za dekoraciju)

Priprema

Na laganoj temperaturi prodinstati na maslinovom ulju glavicu crnog luka. Kada luk omekša dodati 450 g FRIGLO kukuruza i dodati 700 ml vode. Kada voda provri, dodati so, biber, alevu papriku i sušeno povrće prema ukusu. Na umerenoj temperaturi kuvati najviše 7 - 10 minuta, zatim dodajte kurkumu. Štapnim mikserom ili blenderom isitnite kukuruz do željene gustine potaža.

Posluživanje

Ovaj neobični potaž može se jesti i hladan i topao. Prilikom serviranja dodajte sitno iseckan peršun, kao dekoraciju.

Friglo Vam želi prijatan obrok!