Sastojci
- glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 450 gr FRIGLO kukuruza
- so
- biber
- pola kašičice kurkume (može i ne mora)
- sušeno povrće ili začin c
- kašičica aleve paprike (slatke ili ljute u zavisnosti od ukusa)
- peršunov list (za dekoraciju)
Priprema
Na laganoj temperaturi prodinstati na maslinovom ulju glavicu crnog luka. Kada luk omekša dodati 450 gr FRIGLO kukuruza i dodati 700 ml vode. Kada voda provri, dodati so, biber, alevu papriku i sušeno povrće prema ukusu. Na umerenoj temperaturi kuvati najviše 7 - 10 minuta, zatim dodajte kurkumu. Štapnim mikserom ili blenderom isitnite kukuruz do željene gustine potaža.
Posluživanje
Ovaj neobični potaž može se jesti i hladan i topao. Prilikom serviranja dodajte sitno iseckan peršun, kao dekoraciju.
Friglo Vam želi prijatan obrok!