Rižoto sa Friglo povrćem

Sastojci

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 - 2 čena belog luka (po ukusu)
  • 1 - 2 kašike maslinovog ulja
  • 500 gr pirinča
  • so i biber po ukusu
  • 2 dl belog vina
  • bujon od povrća
  • 300 gr Friglo Originalni gurmanski đuveč
  • Malo mente (po ukusu)

Priprema

Iseckati crni i beli luk luk, pa prodinstati na maslinovom ulju. Dodati pirinač, koji ste prethodno dobro isprali, staviti so i biber prema ukusu i propržiti nekoliko minuta uz stalno mešanje. Dodajte 2 dl belog vina i prodinstajte na blagoj temperaturi. Zatim, polako dodajte bujon od povrća i dinstajte pirinač na blagoj temperaturi u polu pokrivenoj šerpi. Za to vreme, u drugoj šerpi obarite 300 gr Friglo Originalnog gurmanskog đuveča.

Kada je pirinač gotov, dodajte mu povrće i sve lepo promešajte. Na kraju, dodajte i malo mente, prema ukusu.

Posluživanje

Ovo jelo najbolje je poslužiti toplo. Može se jesti samo ili kao prilog uz belo meso ili ribu. Takođe, lepo ide uz čašu belog vina.

Friglo Vam želi prijatan obrok!

Naša ponuda

Saznajte više o fabrici za preradu povrća „Friglo“, prvoj takve vrste u Evropi, i upoznajte se sa našim asortimanom i standardima koje naši proizvodi ispunjavaju.

Osnovno Povrće Mešavine Povrća Zamrznuto Voće

Grašak
Grašak
400 g i 900g
Kukuruz šećerac
Kukuruz šećerac
400 g i 900g
Zelena boranija
Zelena boranija
400 g i 900g
Žuta boranija
Žuta boranija
400 g i 900g
Brokoli
Brokoli
400 g i 900g
Spanać
Spanać
400 g i 900g
Karfiol
Karfiol
900g
Kraljevska mešavina
Kraljevska mešavina
400 g i 900g
Đuveč
Đuveč
400 g i 900g
Zlatna mešavina
Zlatna mešavina
400 g i 900g