Sastojci
- 500 gr Friglo žute boranije
- Maslinovo ulje
- 5-6 čenova belog luka (po ukusu)
- 1 dl belog vina
- 1dl mlake vode
- so, biber i bosiljak (prema ukusu)
- 250 gr čeri paradajza
- kašičica susama
Priprema
U tiganju na maslinovom ulju prodinstajte sitno iseckan beli luk nekoliko minuta, na laganoj temperaturi. Zatim, dodajte 500 gr Friglo žute boranije i 1 dl belog vina, pa nastavite sve zajedno da dinstate na laganoj temperaturi. Kada vino ispari dodajte so, biber i bosiljak i 1 dl mlake vode i prodinstajte još nekoliko minuta uz povremeno mešanje.
Na kraju, sklonite sa ringle i dok je sve još toplo dodajte čeri paradajz isečen na pola, susam i još malo maslinovog ulja.
Posluženje
Ovo jelo najbolje je jesti toplo. Lepo ide uz prepečeni hleb i čašu belog vina.
Ovaj recept možete probati i sa Friglo zelenom boranijom.
Friglo vam želi prijatan obrok!