Friglo boranija u belom vinu

Sastojci

  • 500 gr Friglo žute boranije
  • Maslinovo ulje
  • 5-6 čenova belog luka (po ukusu)
  • 1 dl belog vina
  • 1dl mlake vode
  • so, biber i bosiljak (prema ukusu)
  • 250 gr čeri paradajza
  • kašičica susama

Priprema

 U tiganju na maslinovom ulju prodinstajte sitno iseckan beli luk nekoliko minuta, na laganoj temperaturi. Zatim, dodajte 500 gr Friglo žute boranije i 1 dl belog vina, pa nastavite sve zajedno da dinstate na laganoj temperaturi. Kada vino ispari dodajte so, biber i bosiljak i 1 dl mlake vode i prodinstajte još nekoliko minuta uz povremeno mešanje.

Na kraju, sklonite sa ringle i dok je sve još toplo dodajte čeri paradajz isečen na pola, susam i još malo maslinovog ulja.

Posluženje

Ovo jelo najbolje je jesti toplo. Lepo ide uz prepečeni hleb i čašu belog vina.

Ovaj recept možete probati i sa Friglo zelenom boranijom.

Friglo vam želi prijatan obrok!