Sastojci:
Baza:
- 300gr mlevenog keksa po izboru
- 100gr kokosovog ili nekog drugog putera
- 50ml soka pomorandže
Srednji sloj:
- 150gr vegan ili običnog mascarpone sira
- 200ml gustog kokosovog mleka
- 50gr kokosovog ili drugog šećera po izboru
- sok od pola limuna
- 1 kašika agar agara ili želatina
- malo vode ili par kašika biljnog mleka
Gornji sloj:
- 200 ml biljnog mleka ili vode
- 200gr Friglo zamrznutih malina
- 1 kašika agar agara ili želatina
- 2 kašike kokosovog ili nekog drugog šećera po izboru
Priprema:
Baza:
Umesiti mleveni keks sa rastopljenim margarinom i 200ml soka, tako da smesa bude rastresita. Pripremljeni kalup (od 20cm u prečniku) namazati uljem, sipajte u njega pripremljenu smesu i lepo poravnajte.
Srednji sloj:
Razmutite kašiku agar agara ili želatina u malo vruće vode i promešajte dok se lepo ne razmuti. Kokosovo mleko i šećer zagrejati na ringli i mešajte dok se šećer ne istopi, pa dodajte agar agar, mascarpone sir i sok od pola limuna. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini, po potrebi dodajte malo vode ili biljnog mleka. Prelite smesu preko baze od keksa.
Fil:
Sipajte agar agar u u dobro zagrejano biljno toplo mleko ili vodu. Dodajte dve kašike šečera i 200gr zamrznutih Friglo malina. Kuvajte oko 15 minuta. Kada se fil zgusne ostavite ga da se prohladi, pa ga prelite, preko unapred pripremljenog fila.
Posluženje:
Ovaj ukusni čizkejk je najbolje ostaviti preko noći da se lepo ohladi i stegne. Poslužitie ga hladnog uz kafu ili čašu mleka.
Umesto Friglo malina možete uvek možete staviti i neko drugo Friglo voće.
Friglo vam želi prijatan obrok!