Friglo čizkejk sa malinama i kokosom

Sastojci:

Baza:

  • 300gr mlevenog keksa po izboru
  • 100gr kokosovog ili nekog drugog putera
  • 50ml soka pomorandže

Srednji sloj:

  • 150gr vegan ili običnog mascarpone sira
  • 200ml gustog kokosovog mleka
  • 50gr kokosovog ili drugog šećera po izboru
  • sok od pola limuna
  • 1 kašika agar agara ili želatina
  • malo vode ili par kašika biljnog mleka

Gornji sloj:

  • 200 ml  biljnog mleka ili vode
  • 200gr Friglo zamrznutih malina
  • 1 kašika agar agara ili želatina
  • 2 kašike kokosovog ili nekog drugog šećera po izboru

Priprema:

Baza:

Umesiti mleveni keks sa rastopljenim margarinom i 200ml soka, tako da smesa bude rastresita. Pripremljeni kalup (od 20cm u prečniku) namazati uljem, sipajte u njega pripremljenu smesu i lepo poravnajte.

Srednji sloj:

Razmutite kašiku agar agara ili želatina u malo vruće vode i  promešajte dok se lepo ne razmuti.  Kokosovo mleko i šećer zagrejati na ringli i mešajte dok se šećer ne istopi, pa dodajte agar agar, mascarpone sir i sok od pola limuna. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini, po potrebi dodajte malo vode ili biljnog mleka. Prelite smesu preko baze od keksa.

Fil:

Sipajte agar agar u u dobro zagrejano biljno toplo mleko ili vodu. Dodajte dve kašike šečera i 200gr zamrznutih Friglo malina. Kuvajte oko 15 minuta. Kada se fil zgusne ostavite ga da se prohladi, pa ga prelite, preko unapred pripremljenog fila.

Posluženje:

Ovaj ukusni čizkejk je najbolje ostaviti preko noći da se lepo ohladi i stegne. Poslužitie ga hladnog uz kafu ili čašu mleka.

Umesto Friglo malina možete uvek možete staviti i neko drugo Friglo voće.

Friglo vam želi prijatan obrok!