Pečeni krompiri u košuljici sa ruskom salatom (4 porcije)

Sastojci:

  • 450 g Friglo ruska salata originalna
  • 2 jaja
  • 150g šunke
  • 150g pilećeg filea
  • 200 g majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 100 g kiselih krastavčića
  • 8 komada krompira srednje veličine (1,2 kg)
  • 50 g maslaca
  • so
  • mleveni crni biber

Način pripreme:

U ključaloj, slanoj vodi, skuvati pileći file pa ga izvaditi i ostaviti da se dobro ohladi. U istoj vodi tvrdo skuvati jaja, odnosno kuvati ih minimum 12 do 15 minuta od momenta ključanja. Ostaviti jaja da se ohlade, pa ih oljuštiti. 
U novoj ključaloj, slanoj vodi kuvati Friglo povrće za rusku salatu oko 10 minuta, dobro ga ocediti i ostaviti da se ohladi. 
U posudi sjediniti pripremljeno povrće, sitno iseckane kisele krastavčiće, šunku, pileći file, kuvana jaja, pa dodati majonez i senf. Začini po ukusu sa solju i biberom pa sve lagano promešati. Dobijenu salatu ostaviti u frižider da se hladi. 
Zagrejati pećnicu na 200 Stepeni Celzijusa. 
Dobro oprati krompir sa ljuskom. Svaki pojedinačno uviti u aluminijumsku foliju, pa ga ispeći u pripremljenoj pećnici (oko 45 do 50 minuta). 
Čačkalicom ili drvenim štapićem proveriti da li je pečen tako što će prolaziti kroz njega bez otpora.