Sastojci:
- 450 g Friglo ruska salata originalna
- 2 jaja
- 150g šunke
- 150g pilećeg filea
- 200 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- 100 g kiselih krastavčića
- 8 komada krompira srednje veličine (1,2 kg)
- 50 g maslaca
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
U ključaloj, slanoj vodi, skuvati pileći file pa ga izvaditi i ostaviti da se dobro ohladi. U istoj vodi tvrdo skuvati jaja, odnosno kuvati ih minimum 12 do 15 minuta od momenta ključanja. Ostaviti jaja da se ohlade, pa ih oljuštiti.
U novoj ključaloj, slanoj vodi kuvati Friglo povrće za rusku salatu oko 10 minuta, dobro ga ocediti i ostaviti da se ohladi.
U posudi sjediniti pripremljeno povrće, sitno iseckane kisele krastavčiće, šunku, pileći file, kuvana jaja, pa dodati majonez i senf. Začini po ukusu sa solju i biberom pa sve lagano promešati. Dobijenu salatu ostaviti u frižider da se hladi.
Zagrejati pećnicu na 200 Stepeni Celzijusa.
Dobro oprati krompir sa ljuskom. Svaki pojedinačno uviti u aluminijumsku foliju, pa ga ispeći u pripremljenoj pećnici (oko 45 do 50 minuta).
Čačkalicom ili drvenim štapićem proveriti da li je pečen tako što će prolaziti kroz njega bez otpora.