Čizkejk sa miks voćem

Sastojci:

Za preliv:
Za koricu:
  • 300 g mlevene plazme
  • 120 g maslaca
  • 2 dl soka od ceđene pomorandže

Za fil:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 g šećera u prahu
  • 500 g maskarpone sira
  • 500g kisele pavlake
  • 30 g želatina

Način pripreme:

Za koricu, mikserom umutiti maslac i mlevenu plazmu postepeno dodajući sok od ceđene pomorandže. Dobijenom masom ravnomerno obložiti dno okruglog pleha prečnika 28 cm za torte sa kopčom za otvaranje. 
 
Za fil mikserom umutiti slatku pavlaku i šećer u čvrst “sneg” pa umešati maskarpone sir, kiselu pavlaku i želatin rastopljen u malo tople vode. Sve pažljivo promešati špatulom ili varjačom pa dobijeni fil razliti preko formirane korice i posudu ostaviti u frižeder da se hladi .