Sastojci:
Za preliv:
- 300 g Friglo miks voća
- 100 g kristal šećera
- 15 g želatina
Za koricu:
- 300 g mlevene plazme
- 120 g maslaca
- 2 dl soka od ceđene pomorandže
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 g šećera u prahu
- 500 g maskarpone sira
- 500g kisele pavlake
- 30 g želatina
Način pripreme:
Za koricu, mikserom umutiti maslac i mlevenu plazmu postepeno dodajući sok od ceđene pomorandže. Dobijenom masom ravnomerno obložiti dno okruglog pleha prečnika 28 cm za torte sa kopčom za otvaranje.
Za fil mikserom umutiti slatku pavlaku i šećer u čvrst “sneg” pa umešati maskarpone sir, kiselu pavlaku i želatin rastopljen u malo tople vode. Sve pažljivo promešati špatulom ili varjačom pa dobijeni fil razliti preko formirane korice i posudu ostaviti u frižeder da se hladi .