Čorba od karfiola

Sastojci

  • 400 g Friglo smrznutog karfiola
  • 2 šargarepe, iseckane na kolutove
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 krompir, oguljen i iseckan na kockice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 litra povrtnog bujona (ili vode)
  • So i biber po ukusu
  • Prstohvat kurkume
  • Sveži peršun za dekoraciju (opciono)
  • Biljna ili mlečna pavlaka  (prema ukusu, opcionalno)

Priprema

U izabranoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša, zatim dodajte beli luk i pržite još minut. Dodajte šargarepu i krompir i pržite nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Zatim ubacite Friglo smrznuti karfiol, začine (so, biber), i prelijte sve povrtnim bujonom ili vodom.

Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta, dok povrće ne postane potpuno mekano. Sklonite sa vatre, dodajte kurkumu i štapnim mikserom usitnite čorbu do kremaste teksture. Ako je previše gusta, dodajte još malo bujona ili vode. Probajte i po potrebi dodatno začinite.

Posluživanje

Poslužite čorbu toplu, ukrašenu svežim peršunom. Po želji, dodajte kašiku pavlake ili preliv od maslinovog ulja, uz kockice hleba za dodatnu hrskavost i puniji ukus.

Friglo Vam želi prijatan obrok!