Sastojci
- 500gr žute ili zelene Friglo boranije
- 4 kašike maslinovog ulja
- nekoliko listova bosiljka (po ukusu)
- 1 -2 čena belog luka (po ukusu)
- 1 kašika senfa
- so i biber po ukusu
- sok od jednog limuna
Priprema
Obarite 500gr Friglo žute boranije u blago posoljenoj ključaloj vodi. Vodite računa da boranija bude kuvana, ali ne sme da se prekuva kako se ne bi raspadala. Procedite je posle kuvanja i ostavite da se ohladi. Za to vreme sitno iseckajte beli luk i bosiljak, dodajte maslinovo ulje, senf i sok od jednog limuna. Na kraju sipajte boraniju u unapred pripremljenu posudu za salatu i prelite je sa pripremljenim dresingom. Kao dekor možete iseckati nekoliko cherry paradajza.
Posluživanje
Salatu je najbolje poslužiti hladnu. Možete je jesti kao obrok uz prepečeni hleb ili kao dodatak uz glavno jelo.
Friglo Vam želi prijatan obrok!