Salata od boranije

Sastojci

  • 500gr žute ili zelene Friglo boranije
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • nekoliko listova bosiljka (po ukusu)
  • 1 -2 čena belog luka (po ukusu)
  • 1 kašika senfa
  • so i biber po ukusu
  • sok od jednog limuna

Priprema

Obarite 500gr Friglo žute boranije u blago posoljenoj ključaloj vodi. Vodite računa da boranija bude kuvana, ali ne sme da se prekuva kako se ne bi raspadala. Procedite je posle kuvanja i ostavite da se ohladi.  Za to vreme sitno iseckajte beli luk i bosiljak, dodajte maslinovo ulje, senf i sok od jednog limuna. Na kraju sipajte boraniju u unapred pripremljenu posudu za salatu i  prelite je sa pripremljenim dresingom. Kao dekor možete iseckati nekoliko cherry paradajza.

Posluživanje

Salatu je najbolje poslužiti hladnu. Možete je jesti kao obrok uz prepečeni hleb ili kao dodatak uz glavno jelo.

 

Friglo Vam želi prijatan obrok!

Naša ponuda

Saznajte više o fabrici za preradu povrća „Friglo“, prvoj takve vrste u Evropi, i upoznajte se sa našim asortimanom i standardima koje naši proizvodi ispunjavaju.

Osnovno Povrće Mešavine Povrća Zamrznuto Voće

Grašak
Grašak
400 g i 900g
Kukuruz šećerac
Kukuruz šećerac
400 g i 900g
Zelena boranija
Zelena boranija
400 g i 900g
Žuta boranija
Žuta boranija
400 g i 900g
Brokoli
Brokoli
400 g i 900g
Spanać
Spanać
400 g i 900g
Karfiol
Karfiol
900g
Kraljevska mešavina
Kraljevska mešavina
400 g i 900g
Đuveč
Đuveč
400 g i 900g
Zlatna mešavina
Zlatna mešavina
400 g i 900g