Ragu od mesa sa zlatnom mešavinom (3 do 4 porcije)

Sastojci:

  • 450 g Friglo zlatna mešavina panonska
  • 600 g junećeg mesa
  • 200 g crnog luka
  • 2 dl paradajz soka
  • 2 čena belog luka
  • suncokretovo ulje
  • 1 lovorov list
  • so
  • mleveni crni biber
  • tucana aleva paprika
  • peršunov list
  • šećer
  • pire krompir

Način pripreme:

U šerpi, na srednjoj temperaturi, na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk. Dodati meso isečeno na kockice pa ga začiniti solju. Sve dobro promešati pa uz povremeno mešanje jelo dinstati sat do sat i po, poklopljeno. Po potrebi dolivati malo vode. 
 
Kada je meso izdinstano, tj. mekano dodati Friglo zlatnu mepavinu, paradajz sok, sitno iseckani beli luk, mleveni biber, tucanu papriku i pola kašičice šećera. Nastaviti sa dinstanjem narednih 15 do 20 minuta dok se svi ukusi ne sjedine.