Sastojci:
- 200 g Friglo zelena boranija mlada
- 400 g kraljevskih gambora ili škampa
- 300 g mladih krompirića
- 80 g maslaca
- 1,5 do 2 dl belog vina
- granlica svežeg ruzmarina
- čen belog luka
- 1 limun, čeri paradajz, rukola, ribizle
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Dobro oprati mlade krompiriće pa ih kuvati u slanoj ključaloj vodi zajedno sa Friglo zelenom boranijom, oko 20 minuta. Kada je povrće skuvano, procediti ga, pa ga propržiti u tiganju na jednoj trećini maslaca. Začiniti ga solju i biberom i odložiti ga sa strane.
U istom tiganju na preostalom maslacu propržiti dobro oprane rakove uz dodatak celog čena belog luka i grančice svežeg ruzmarina. Kada rakovi dobiju crvenkastu boju naliti vino i ostaviti da se dinstaju dok vino ne uvri i sa maslacem formira kremasti sos.