Sotirani rakovi sa boranijom i mladim krompirima (2 porcije)

Sastojci:

  • 200 g Friglo zelena boranija mlada
  • 400 g kraljevskih gambora ili škampa
  • 300 g mladih krompirića
  • 80 g maslaca
  • 1,5 do 2 dl belog vina
  • granlica svežeg ruzmarina
  • čen belog luka
  • 1 limun, čeri paradajz, rukola, ribizle
  • so
  • mleveni crni biber

Način pripreme:

Dobro oprati mlade krompiriće pa ih kuvati u slanoj ključaloj vodi zajedno sa Friglo zelenom boranijom, oko 20 minuta. Kada je povrće skuvano, procediti ga, pa ga propržiti u tiganju na jednoj trećini maslaca. Začiniti ga solju i biberom i odložiti ga sa strane. 
U istom tiganju na preostalom maslacu propržiti dobro oprane rakove uz dodatak celog čena belog luka i grančice svežeg ruzmarina. Kada rakovi dobiju crvenkastu boju naliti vino i ostaviti da se dinstaju dok vino ne uvri i sa maslacem formira kremasti sos.