Ledene kocke sa smrznutim voćem

Sastojci

Za bazu:

  • 200 g integralnog keksa (usitnjenog u mrvice)
  • 2 kašike kakao praha
  • 2-3 kašike kokosovog ulja (otopljenog)
  • 2-3 kašike meda ili javorovog sirupa (za vegansku verziju)
  • Po potrebi 1 kašika mleka (biljno ili kravlje)

Za kremasti sloj:

  • 400 g grčkog jogurta (ili biljnog jogurta za vegansku verziju)
  • 150-200 ml biljne slatke pavlake (hladne)
  • 3 kašike meda ili javorovog sirupa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za voće:

Oko 300 g Friglo smrznutog voća po izboru:

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g tamne čokolade (min. 70%)
  • 2 kašike kokosovog ulja

Priprema

Priprema baze:

  • U većoj činiji pomešajte usitnjeni keks, kakao prah, otopljeno kokosovo ulje i med (ili javorov sirup).
  • Ako je smesa previše suva i ne može se lako oblikovati, dodajte kašiku mleka dok ne dobijete kompaktnu masu.
  • Smesu čvrsto utisnite na dno pleha dimenzija 20x20 cm, prethodno obloženog papirom za pečenje.
  • Stavite u frižider dok pripremate kremu.

Priprema krema:

  • U jednoj posudi umutite grčki jogurt sa medom (ili javorovim sirupom) i ekstraktom vanile dok se sastojci ne sjedine.
  • U drugoj, čistoj posudi, umutite hladnu biljnu slatku pavlaku dok ne postane čvrsta i penasta.
  • Pažljivo, laganim pokretima, sjedinite umućenu pavlaku sa smesom jogurta. Važno je da zadržite vazdušastu teksturu kreme.

Slaganje kocki:

  • Izvadite ohlađenu bazu iz frižidera.
  • Preko baze ravnomerno rasporedite polovinu pripremljenog krema.
  • Preko kreme poređajte polovinu odabranog Friglo smrznutog voća.
  • Preko voća nanesite preostalu količinu krema, pazeći da ga ravnomerno rasporedite.
  • Na kraju, po vrhu kolača rasporedite preostalu količinu Friglo smrznutog voća.

Priprema Glazure:

  • U manjoj posudi otopite tamnu čokoladu sa kokosovim uljem. To možete uraditi na pari (iznad šerpe sa ključalom vodom) ili u mikrotalasnoj rerni (zagrevajte u intervalima od 20 sekundi, mešajući između svakog zagrevanja, dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka).
  • Ravnomerno prelijte otopljenu čokoladu preko voćnog sloja.

Hlađenje:

  • Pokrijte pleh folijom ili providnom folijom i stavite u frižider na najmanje 4 sata. Za najbolje rezultate i savršeno sečenje, idealno je ostaviti kolač da se hladi preko noći.

Posluživanje:

  • Kada se kolač dobro ohladi i stegne, izvadite ga iz frižidera.
  • Pažljivo ga isecite na kocke željene veličine.
  • Poslužite hladno i uživajte u savršenom letnjem osveženju!
 

Friglo Vam želi prijatan obrok!

Naša ponuda

Saznajte više o fabrici za preradu povrća „Friglo“, prvoj takve vrste u Evropi, i upoznajte se sa našim asortimanom i standardima koje naši proizvodi ispunjavaju.

Osnovno Povrće Mešavine Povrća Zamrznuto Voće

Grašak
Grašak
400 g i 900g
Kukuruz šećerac
Kukuruz šećerac
400 g i 900g
Zelena boranija
Zelena boranija
400 g i 900g
Žuta boranija
Žuta boranija
400 g i 900g
Brokoli
Brokoli
400 g i 900g
Spanać
Spanać
400 g i 900g
Karfiol
Karfiol
900g
Kraljevska mešavina
Kraljevska mešavina
400 g i 900g
Đuveč
Đuveč
400 g i 900g
Zlatna mešavina
Zlatna mešavina
400 g i 900g