Sastojci
- 2 jaja
- 50 gr kokososvog šećera u prahu
- 250 gr Maskarpone sira
- 150 gr Friglo smrznutih malina
- 6 piškota ili nekog drugog keksa po želji
- 20 gr listića badema
- 1 čaša izmiksanih Friglo malina
- 3-4 supene kašike soka od Friglo malina, ili soka od pomorandže za potapanje piškota
- biljna ili obična slatka pavlaka (za dekoraciju)
Priprema
Umutite kokosov šećer i žumanca. Posebno umutite „sneg“ od belanaca, pa pomešajte sa žumancima. Zatim u tu masu dodajte Maskarpone sir.
U ukrasne čaše ili teglice na dno stavite nakvašene piškote u soku od Friglo malina (može i od pomorandže), zatim preko njih naspite kašu od Friglo malina tako da lepo prekriju piškote. Ukrasite kremom od slatke pavlake, pospite listićima badema i navrh opet dodajte Friglo maline. Na kraju, ostaviti da odstoji 2 h u frizideru.
Posluženje
Najbolje je poslužiti rashlađeno.
Friglo Vam želi prijatan obrok!