Tart od maline

Sastojci

Za testo: 

  • 400 g brašna
  • 100 g šećera 
  • prstohvat soli
  • 1 jaje 
  • 200 g putera 
  • 50 g FRIGLO malina

Fil i dekoracija:

  • 50 g listića badema
  • 2 limuna
  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 150 g putera
  • 250 g FRIGLO malina 

 

Priprema

Izmešati brašno, šećer i so u posudu za mešenje. Dodati jaje i maline. Rashlađen puter iseći na kockice i sve dobro umesiti. Napraviti loptu, umotati je u celofan i staviti u frižider da se hladi pola sata. 

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Testo razvući oklagijom prema kalupu za tart prečnika 28 cm. Iseći ivice i izbockati testo viljuškom. Prekriti testo papirom za pečenje i posuti zrnima pasulja. Peći ga desetak minuta u rerni, zatim izvaditi pa ukloniti pasulj i papir. 

Jaja umutiti penasto sa šećerom pa dodati sok i koru limuna, kao i rastopljen puter. Sve umutiti, sipati preko testa u kalup, posuti bademom i peći 25-30 minuta (pokriti ako je potrebno). Sačekati da se tart ohladi, pa odozgo poređati maline.

Prijatno!