Sastojci
Za testo:
- 400 g brašna
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 200 g putera
- 50 g FRIGLO malina
Fil i dekoracija:
- 50 g listića badema
- 2 limuna
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 150 g putera
- 250 g FRIGLO malina
Priprema
Izmešati brašno, šećer i so u posudu za mešenje. Dodati jaje i maline. Rashlađen puter iseći na kockice i sve dobro umesiti. Napraviti loptu, umotati je u celofan i staviti u frižider da se hladi pola sata.
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Testo razvući oklagijom prema kalupu za tart prečnika 28 cm. Iseći ivice i izbockati testo viljuškom. Prekriti testo papirom za pečenje i posuti zrnima pasulja. Peći ga desetak minuta u rerni, zatim izvaditi pa ukloniti pasulj i papir.
Jaja umutiti penasto sa šećerom pa dodati sok i koru limuna, kao i rastopljen puter. Sve umutiti, sipati preko testa u kalup, posuti bademom i peći 25-30 minuta (pokriti ako je potrebno). Sačekati da se tart ohladi, pa odozgo poređati maline.
Prijatno!