Torta sa jagodama

Sastojci

Biskvit:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica naribane limunove korice
  • 75 g pšeničnog oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml soka od pomorandže

Fil 1:

  • 300 g FRIGLO jagoda
  • 1 kesica želatina
  • 4 kašike šećera
  • 300 ml vode

Fil 2:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g mascarpone sira
  • čokolada za dekoraciju

 

Priprema    

Žumanca penasto umutiti sa šećerom i dodati koricu limuna. Brašno pomešati s praškom za pecivo, pa uz mešanje postepeno dodati žumancima. Na kraju lagano umešati sneg od belanaca.

Smesu izliti u tepsiju (14 x 26 cm) koju ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Smesu poravnati i peći u pećnici zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta. Kada se ohladi preliti sa 100 ml soka od pomorandže.

Jagode iseći po želji i kuvati sa sokom od jagoda i šećerom. Želatin umutiti po upustvu sa kesice. Kada su jagode gotove, dodati želatin, dobro promešati i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi a potom u frižideru dok želatin ne počne da deluje. Kada želatin počne da se formira, preliti biskvit.

Slatku pavlaku umutiti, umešati šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone.

Naneti fil i izrendati čokoladu preko torte.

Prijatno!