Sastojci
Biskvit:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 1 kašičica naribane limunove korice
- 75 g pšeničnog oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml soka od pomorandže
Fil 1:
- 300 g FRIGLO jagoda
- 1 kesica želatina
- 4 kašike šećera
- 300 ml vode
Fil 2:
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 200 g mascarpone sira
- čokolada za dekoraciju
Priprema
Žumanca penasto umutiti sa šećerom i dodati koricu limuna. Brašno pomešati s praškom za pecivo, pa uz mešanje postepeno dodati žumancima. Na kraju lagano umešati sneg od belanaca.
Smesu izliti u tepsiju (14 x 26 cm) koju ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Smesu poravnati i peći u pećnici zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta. Kada se ohladi preliti sa 100 ml soka od pomorandže.
Jagode iseći po želji i kuvati sa sokom od jagoda i šećerom. Želatin umutiti po upustvu sa kesice. Kada su jagode gotove, dodati želatin, dobro promešati i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi a potom u frižideru dok želatin ne počne da deluje. Kada želatin počne da se formira, preliti biskvit.
Slatku pavlaku umutiti, umešati šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone.
Naneti fil i izrendati čokoladu preko torte.
Prijatno!